La família dona part del seu llegat a l’Arxiu.
Va ser un dels principals representants del noucentisme artístic vallesà: dibuixant, pintor, escultor i xilògraf especialitzat en la tècnica del gravat al boix. El sabadellenc Ricard Marlet va tenir un gran vincle amb el poble i fa poques setmanes, l’Ajuntament de Matadepera ha incorporat, gràcies a una donació del seu gendre, Marc Romeu, tot un seguit de documentació audiovisual i textual de l’artista.
Es tracta d’una capsa amb documentació diversa relativa a la seva vida i obra, que s’afegeix a la reduïda mostra que ja es disposa. Entre tota aquesta documentació destaquen un conjunt de 12 planxes representant el procés de fabricació del teixit de llana a Catalunya cap al segle XVIII; xilografies de flors de la muntanya de Sant Llorenç; notes de Marlet de les masies al voltant de la muntanya de Sant Llorenç; actes del centenari del seu naixement; i fotografies de festes de Sant Llorenç a la Mola, de les sortides “Coneguem el país” i de les Festes de Sant Sebastià.
Des de l’Arxiu Municipal ja s’està catalogant i descrivint la documentació rebuda, per tal que sigui posada a disposició de tota la ciutadania.
Ricard Marlet i Saret (Sabadell, 25 de setembre de 1896 – Matadepera, 8 de juny de 1976) va ser un dels membres de la coneguda “Colla de Sabadell”. En esclatar la guerra civil, es va instal·lar a Matadepera, on hi va morir el 1976. La seva filla, la promotora cultural Francesca Marlet i Barrera, va ser la primera dona escollida regidora al Consistori a les primeres eleccions democràtiques del 1979.
A la dreta, part del llegat que ha arribat a l’Arxiu (Foto: Arxiu Municipal de Matadepera).