Recull les dades del patrimoni cultural i natural del poble.
La Diputació de Barcelona va lliurar el passat 5 de juliol a l’Ajuntament, el Mapa de Patrimoni Cultural de Matadepera fruit del corresponent conveni signat amb el municipi.
El Mapa del Patrimoni Cultural local té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d’un municipi i la seva valoració, permetent així que l’Ajuntament estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar la seva rendibilització social. "Un dels grans atractius del projecte és la seva constant millora", ha apuntat la regidora Núria Garcia. "No és un mapa estàtic, sinó que està obert a millores constants".
Amb aquest treball s’han inventariat 458 elements del patrimoni cultural i natural del poble, dels quals el 62% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, jaciments), un 7% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 2% és patrimoni documental, un 9% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, costumari i tècniques artesanals) i un 20% patrimoni natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars). El mapa s'ha estat realitzat amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l’Ajuntament que han aportat els seus coneixements fruit de la seva recerca.
L’Oficina de Patrimoni Cultural realitza des de fa més de 21 anys els Mapes de Patrimoni Cultural del municipis de la província de Barcelona que ho sol·liciten. Actualment hi ha 192 municipis de la demarcació on ja s’ha realitzat el mapa, i n’hi ha una vintena més en diferents processos de realització.
A Matadepera el mapa es presentarà oficialment el 28 de setembre a les 7 de la tarda al Casal de Cultura.
A la imatge, els punts d'interès de Matadepera marcats al mapa.