Les herbes remeieres de Can Pèlacs, a l’Inventari

Dijous, 8 d’octubre de 2020

El projecte està promogut per la Fundació Bosch i Cardellach.

La cultura de les herbes remeieres de Can Pèlacs, tan pròpia de terres amb un passat rural com el nostre, acaba d’incorporar-se a l’inventari del patrimoni immaterial del Vallès, el projecte promogut des del 2018 per la Fundació Bosch i Cardellach de Sabadell amb la col·laboració del Centre d’Estudis de Granollers. L’inventari pretén identificar, mostrar i difondre tots aquells elements del patrimoni cultural immaterial del Vallès (Oriental i Occidental) per assegurar-ne la salvaguarda, la recerca, la sensibilització i la transmissió d'aquest patrimoni cultural.

L’expedient de Can Pèlacs, que compta amb la supervisió de l’antropòloga Marta Valdevieso Font,  acompanyarà un vídeo (que podeu veure clicant a la dreta d’aquesta pàgina), un cop s’hagi passat el procés actual de validació. 

“El patrimoni cultural immaterial són els usos, representacions, expressions, coneixements i tècniques, juntament amb els instruments, objectes, artefactes i espais culturals que els són inherents, que les comunitats, els grups i en alguns casos els individus reconeguin com a part integrant del seu patrimoni cultural”, es pot llegir a la memòria introductòria de l’estudi. “Són tradicions o expressions vives que es transmeten de generació en generació i són recreades per les comunitats i grups infonent-los un sentiment d'identitat i continuïtat i contribuint així a promoure el respecte de la diversitat cultural i la creativitat humana”.

No és la primera vegada que Matadepera està present en aquest inventari. Al 2018, quan es va fer la presentació, ja es van mencionar les Festes de Sant Sebastià.

A la dreta, una imatge del documental amb Alba Escalona i la seva mare. 

Darrera actualització: 2.10.2020 | 12:06

Vídeo - Àudio