El matadeperenc va llegir un discurs sobre la música antiga a Catalunya.
El músic, fagotista, professor, i exdirector de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el matadeperenc Josep Borràs i Roca acaba d’ingressar com a membre a la Reial’Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Ho va fer oficialment aquest passat dimecres 20 d’octubre en un acte que va tenir lloc a la Casa Llotja de Mar i que va comptar, entre d’altres, amb la regidora de cultura Núria Garcia.
Borràs va llegir el seu discurs “El recorregut de la interpretació de la música antiga a Catalunya” i va ser respost per la catedràtica d’història de l’art, la terrassenca Mireia Freixa i Serra.
Josep Borràs i Roca és professor superior de fagot pel Conservatori Municipal de Barcelona, per la Musik Akademie de Basilea a Suïssa, i doctor en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va començar a estudiar el fagot al costat del mestre Joan Carbonell, i més endavant es va introduir en el camp de la música antiga de la mà del mestre Enric Gispert. El 1980 es va traslladar a Basilea, on va residir fins al 1983. En aquesta ciutat va continuar amb els estudis de fagot modern, barroc i baixó al conservatori de la ciutat suïssa i també a la Schola Cantorum Basiliensis. A partir d'aquesta estada a Suïssa, va començar a col·laborar en grups dirigits per Nikolaus Harnoncourt o Philippe Herreweghe. Posteriorment també va col·laborar en formacions com Le Concert des Nations i Hespèrion XXI, La Capella Reial, dirigida per Jordi Savall o l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure. La seva tasca com a professor de fagot i de música de cambra l'ha portat a exercir la docència a diversos conservatoris de Catalunya, Andorra i Cantàbria. El 2004 va dur a terme la seva tesi doctoral sobre "El baixó a la península ibèrica”.
A la imatge, Josep Borràs amb la regidora Núria Garcia.