El senglar com a reclam turístic

Dimecres, 28 de desembre de 2022

S’anuncia un projecte per revertir la seva visió negativa.

La Diputació de Barcelona i diversos ajuntaments del Vallès Occidental, entre els quals hi ha el de Matadepera, han anunciat un projecte per tal de revertir la imatge negativa que hi ha dels senglars, en bona part degut a la proliferació que s’ha produït als darrers anys: “El control de fertilitat de la població ha estat molt positiu però insuficient”, han manifestat fonts de la mateixa Diputació, “i en llocs com el Vallès en què per temes de seguretat no es pot caçar, i on els animals troben refugi i aliment per a la seva subsistència, la sobre població ha arribat a ser un veritable problema”.

Tot i que el projecte encara és molt embrionari, s’ha volgut donar a conèixer per valorar les reaccions dels diferents ajuntaments implicats, i consistiria essencialment en fer del senglar un “producte del Vallès, essencialment gastronòmic, amb la seva pròpia denominació d’origen”. La idea ja ha engrescat a diversos restauradors de la comarca que han començat a planificar unes “jornades gastronòmiques” amb aquest artiodàctil com a protagonista que tindrien lloc a partir de la tardor del 2023.

El projecte, però aniria més enllà, i l’administració hi vol implicar també elements relacionats amb la natura, amb recorreguts pel Parc on es pugui resseguir el rastre d’aquests mamífers; la història, amb una petita exposició del rastre del senglar al llarg dels segles; i fins i tot culturals. En aquest darrer aspecte, però, han volgut desmentir la informació que s’ha publicat aquests darrers dies per la qual es voldria crear una mena de petit parc temàtic amb els personatges d’Astèrix i Obèlix, creats per Uderzo i Goscinny a finals dels 50, i on, com se sap, els senglars tenen un destacada importància.

A la foto, prova pilot per controlar la fertilitat de senglars al Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac (Foto: Diputació de Barcelona).

Darrera actualització: 27.12.2022 | 10:21