La matadeperenca Joana Duran s’embranca en un projecte de dos anys.
La biòloga i primatòloga matadeperenca Joana Duran Tapia formarà part de l’equip de la Universitat de Göttingen (Alemanya) que desenvoluparà un projecte de recerca sobre l’adquisició i ús de la informació social en macacos d’Assam, a Tailàndia, durant dos anys.
Aquesta oportunitat laboral com a biòloga de camp li ha sorgit després d’anys col·laborant en projectes d’investigació i recopilació d’informació a diversos països del món. Així, l’any 2017 va desenvolupar el seu treball de final de Màster sobre loris a Indonèsia (Àsia), vinculada al Little Fireface Project. El 2018 va participar durant 4 mesos en un voluntariat a Borneo (Indonèsia) a l’Orangutan Jungle School, un centre de rescat i rehabilitació d’orangutans. L’any següent va tenir l’oportunitat de participar com a assistent de recerca a Gabon (Àfrica) i durant 6 mesos en el Mandrillus Project, vinculat a un grup de recerca de la Universitat de Montpellier que estudia la socioecologia d’un grup de mandrils salvatges.
L’arribada de la pandèmia va coincidir amb el seu viatge de tornada de Gabon i, passat un any, el març de 2021, va participar en un projecte de recerca sobre el comportament dels Bonobos vinculat a l’Institut Max Planck (Alemanya), a la República Democràtica del Congo (Àfrica). Tot i les dificultats de treballar en l’àmbit de la investigació, la Joana té clar que “m’agrada fer recerca, conservació, treballar en comunitat i divulgar. Perquè per poder conservar, necessites investigar, però això ha d’arribar a qui pugui fer alguna cosa i que no es quedi només a nivell acadèmic i això s’aconsegueix amb la divulgació”.
A les imatges, Joana Duran Tapia, fent estudis de camp.