Festa de Sant Llorenç a La Mola

Divendres, 9 d’agost de 2024

Tindrà lloc aquest dissabte al matí. 

Segons la tradició religiosa, Sant Llorenç va viure el seu martiri un 10 d’agost, quan va ser posat en una graella i cremat viu. Per recordar aquest esdeveniment, aquest 10 d’agost es tornarà a celebrar la festa en el seu honor que té lloc al cim de la Mola, dies després que la Diputació ha fet balanç dels primers mesos sense el restaurant i on fons de l'organisme apunten que han baixat els visitants un 10%.

L’organització va a càrrec de la Comissió de Sant Llorenç de la Parròquia de Sant Joan de Matadepera, que aquest any torna a presidir el rector Guillem López. Per altra banda, amb el suport de l’ADF, es tornarà a oferir un servei de transport des de Can Robert fins a Can Pobla, per tal de facilitar el primer tram de camí a la gent gran o a aquelles persones que ho requereixin. L'organització vol agrair especialment aquest any la col·laboració de Marc Bacardit i Montse Pujol per la confecció de les tovalles de l'altar del Monestir de Sant Llorenç.

El ritual començarà a les 11 del matí, amb la tradicional missa al Monestir. Un cop acabada, se celebrarà la processó, encapçalada pel sant, que recorrerà el cim de la muntanya i que serà portat per homes (l'any passat van ser les dones), es repartiran i cantaran els goigs i de cara a Montserrat es cantarà "El Virolai". Durant la festa no hi faltaran les lloances al Sant Llorenç, ni tampoc el tast habitual de coca i moscatell. 

A la imatge, una festa de Sant Llorenç de fa uns quants anys (Fotos: Miquel Talló).

Darrera actualització: 26.07.2024 | 09:11