Es tanca un nou cicle de conferències de cinema.
La comissió de cinema de l'Agermanament Matadepera Mariapfarr enllesteix el divendres 16 de maig un nou cicle de conferències de cinema (el que fa setze), obertes a tothom, i que, impartides pel comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui, tenen lloc al Casal de Cultura a les 7 de la tarda. La tercera d’aquest curs 2024/25 porta per nom “Cinema i Gastronomia”.
Com a importantíssim fet cultural que és, el menjar va molt més enllà d’alimentar-nos: és un acte social que indica el grau de progrés d’una civilització, i que no deixa de ser un dels grans plaers sensuals de la vida. La gastronomia, doncs, ha estat present des dels inicis dels temps. I evidentment, també al cinema: no oblidem que una de les primeres pel·lícules dels germans Lumière és El menjar del bebè (1895). Aquí us proposem una conferència on parlarem de menjars exòtics, però també d’altres que desperten els sentits; de vins i de postres, de preparats a casa, però també en restaurants... de pel·lícules, en definitiva, que ens obriran la gana.
A la imatge, 'El festín de Babette' (Gabriel Axel, 1987), una de les pel·lícules més representatives del tema que es tractarà.
Activitat gratuïta