NOTÍCIES

Dijous

18/05/2017

Nou acte de recordança al poeta Joan Maragall

Un any més, l’Agrupació Sardanista La Mola, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Matadepera i la Diputació de Barcelona van organitzar el passat diumenge 7 de maig al matí i a Coll d’Eres, un altre acte de recordança, el sisè, commemoratiu de l’aniversari del pas de Joan Maragall per aquell mateix lloc l'any 1904.

L’acte, presidit per l’alcaldessa Mireia Solsona, la regidora de cultura Núria Garcia, i el cap de l’oficina tècnica de Parcs Naturals Ramon Espinach, va comptar amb una presentació a càrrec del coordinador de l’acte, Joan Ríos, que va recordar les motivacions d’aquest acte, que es remunta al pas històric del poeta Joan Maragall per Coll d’Eres l’any 1904, on l’any 1961 s’hi va erigir un monòlit recordant-ho. L’any 2012 amb motiu de la commemoració del centenari del poeta, diferents entitats de Matadepera i Mura varen col·locar-hi una placa i plantaren un llorer i des de les hores cada any es realitza un acte de recordança que acaba amb una mica de coca i moscatell pels assistents.

A l’acte hi va participar el rapsode Germà Català, que va recitar diferents poemes del poeta Joan Maragall, i que es van intercalar amb interpretacions de la Banda de Matadepera.

Donat que aquest any es commemora també el 200 aniversari del naixement de Pep Ventura, renovador de la cobla i compositor de sardanes, es va interpretar i tots els assistents varen cantar, la seva famosa sardana “Per tu ploro”, a la que el poeta Joan Maragall havia posat una lletra.

A la dreta, dues imatges de l’acte del passat dia 7 (Fotos: Joan Ríos).

Gaseta 350