NOTÍCIES

Dilluns

17/04/2017

Recomanacions quan es va amb gos al parc

La Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Parcs Naturals ha tornat a editar el fulletó “Al parc amb el vostre gos”, on es donen consells de seguretat i protecció per tal que la visita als espais naturals acompanyats del gos es desenvolupi amb la màxima responsabilitat i comoditat per a tothom.

El fulletó indica que quan es visiti qualsevol dels espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals acompanyats d’un gos, cal recordar que l'animal ha d'anar identificat i cal portar sempre a sobre la corretja o cadena. En el cas que el gos sigui de raça perillosa ha d'anar lligat i amb morrió.

Els gossos han d'anar lligats a les zones de pastura, ja que els ramats són molt sensibles a la presència d'altres animals. També és recomanable portar el gos lligat als itineraris senyalitzats, a les àrees d'esplai i als llocs molt freqüentats. En aquests indrets cal que es recullin sempre les seves deposicions. Cal ser prudents amb el tracte amb els altres animals, en especial els de les cases de muntanya. En algun cas es tracta d'animals destinats a la vigilància de béns o propietats.

No s’han d’abandonar mai els animals. És una crueltat i, a més, poden esdevenir animals agressius i perjudicials. Cal tenir en compte que l'abandonament d'animals domèstics està tipificat com a infracció en la normativa vigent.

La publicació recorda també que els propietaris dels animals de companyia són els responsables de les seves mascotes i que cal evitar alterar l'activitat dels habitants dels parcs i de la resta de visitants i usuaris.

Trobareu més informació al fulletó que us podeu descarregar a la dreta d’aquesta pàgina.

Documentació
relacionada

Gaseta 350