NOTÍCIES

Dilluns

10/04/2017

“Fem el possible per reforçar la seguretat”

“Des l’Ajuntament en som molt conscients del degoteig de robatoris que s’estan produint aquests darrers mesos i per això estem treballant al màxim per minimitzar-ne els riscos. Però també cal tenir present que la seguretat al 100% no la podrem garantir mai, i més en una població com Matadepera, que té més de 120 quilòmetres de carrers lineals, i que fins fa quatre dies teníem la idea que mai ens podrien entrar a robar”. Així es va manifestar la primera tinent d’alcalde i regidora de governació Montse Royes en el transcurs d’una entrevista aquest passat dijous 6 d’abril al “Matadepera Notícies” de Matadepera Ràdio, on va aprofitar per parlar de les mesures de seguretat que cal prendre si marxem fora aquests dies de Setmana Santa. L’entrevista sencera es pot recuperar a la pàgina www.matadeperaradio.cat.

Royes va explicar la dades de la Policia Local: “estem en una població de més de 9.000 habitants, i 22 agents de la policia que realitzen torns de patrullatge les 24 hores del dia. També cal tenir present que comptem amb la valuosa col·laboració dels Mossos d’Esquadra que tenim aquí mateix i que entre d’altres actuacions realitzen labors de patrullatge vestits de paisà”.

Royes va explicar altres mesures de seguretat que s’aplicaran ben aviat: “amb el superàvit assolit l’any 2016, dedicarem una partida a comprar més càmeres de seguretat que esperem instal·lar abans de l’estiu i que s’afegiran a les actualment existents, i que no només controlaran les vies d’accés al poble sinó també les urbanitzacions més vulnerables, ja que no volem escatimar ni un €uro en seguretat”. Royes també va apuntar noves mesures, “entre les que destaquen l’adquisició de les emissores de la xarxa rescat, on els tres caporals i el cap de policia tindran accés a una informació més ràpida de qualsevol situació que es va produint”.

A l’entrevista, Royes també va comentar que “les mesures de seguretat que posa la Policia Local s’han de necessàriament complementar amb mesures personals de protecció de la llar: “hi ha sistemes que resulten dissuasius i gairebé imprescindibles: la instal·lació d’alarmes, el reforç en la seguretat dels panys, portes i finestres, la col·locació de temporitzadors per donar a entendre que hi ha sempre algú a casa i moltes altres que dicta el sentit comú”.

Recordar també el que el telèfon d’emergències és el 112 i el telèfon de la Policia Local, el 93 787 01 35: "Al més petit indici de sospita cal trucar a la policia, encara que al final siguin falses alarmes. Estan per això i tota col·laboració ciutadana és necessària".

A la dreta de la pàgina principal trobareu un enllaç amb recomanacions.

Gaseta 350