NOTÍCIES

Dimarts

14/03/2017

Dia del Consumidor centrat en les clàusules terra

Video Veure video

L’Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona va proposar l'any 2011 organitzar de manera periòdica una campanya de comunicació conjunta de tots els ens locals que en formen part, adreçada a la ciutadania, per commemorar el Dia Mundial del Consumidor amb un lema unitari. Matadepera s’hi afegeix aquest any comptant amb el suport de la Regidoria de Comerç.

Per aquesta edició de l'any 2017 el tema a tractar és el de les clàusules terra. I és que a finals del mes de gener, es va publicar al BOE el Reial Decret-llei 1/2017, de mesures urgents de protecció de consumidors en aquesta matèria. Aquesta norma estableix un sistema extrajudicial, acotat en el temps, voluntari i sense cost addicional per al consumidor, per tal de facilitar el procediment de retorn dels imports cobrats indegudament per les entitats bancàries als seus clients.

El passat dijous, 26 de gener, el Ple de la Diputació de Barcelona va aprovar una moció en defensa dels interessos de les persones afectades per les clàusules terra, IRPH, despeses en la formalització de les hipoteques i pel seu acompanyament i assessorament en el tràmit de la reclamació.

En aquesta línia, enguany s’ha orientat l'activitat del Dia Mundial del Consumidor 2017, que es commemora aquest dimecres 15 de març, envers una campanya comunicativa per presentar a la població les mesures que s’han consensuat per donar suport a les persones perjudicades.

Per a més informació, cliqueu l’enllaç que trobareu en aquesta mateixa notícia.


Gaseta 350