Dimecres
26/04/2017

22:00 El radioteatre emet un Joan Oliver

Matadepera Ràdio continua aquest darrer dimecres de mes, i com és habitual a les 10 del vespre, una nova temporada de Radioteatre, la cinquena. Com sempre, l'emissió es pot recuperar a l'endemà al web de l'emissora. Els arranjaments musicals són de Nina Mataix, el muntatge musical de Carles Artés, el control tècnic de Nil López, la presentació va a càrrec de l'Albert Beorlegui, i la direcció és de Maria Glòria Farrés.

Per aquest 26 d'abril s'emetrà "Ball Robat” de l’escriptor, dramaturg, poeta, traductor i periodista sabadellenc Joan Oliver, més conegut amb el pseudònim de Pere Quart. Una "comèdia dramàtica", tal i com es va definir en el seu moment, en tres actes i un epíleg, que s'origina a partir d'un relat del mateix autor: "Escena d'alcova". L'obra va ser escrita entre l'abril i finals del 1954, tot i que no es va estrenar fins al 2 de juny del 1956. L'estrena va anar a càrrec de l'Agrupació Dramàtica de Barcelona i es va fer al teatre Candilejas.

En la revetlla de celebrar el desè aniversari de matrimoni, tres parelles es troben infelices i desenganyades des del punt de vista conjugal i enyoren l'anhel irrealitzat d'haver pogut ser feliços amb un cònjuge diferent del seu, tanmateix amic i component d'una altra parella. La situació acabarà, però, el dia de la celebració.

L'obra serà interpretada per Albert Puig, Antònia Genescà, Nil López, Montserrat Pons, Ricard Martínez, i Natàlia Grandia.